Chcete se zbavit bolesti zad?

Stačí několik nenáročných, ale přesně cílených cviků.

Je to pravda. Zapomeňte na to, že musíte cvičit hodinu denně. A že musíte někam jezdit do fitka. Nebo na jógu. Tělo je dokonalý nástroj, a pokud mu rozumně pomáháme, nemá důvod bolet. Vidím to každý den v ordinaci, kde stačí, aby se můj pacient naučil jednoduchý cvik a jeho stav se zlepšuje.

Bolest je ukazatel, že tělu něco chybí, že je něčeho na něj moc. A potřebuje opravit. Oprava nemusí být žádný těžký úkol, když víme, co máme dělat. Mnozí moji pacienti se diví, jak to, že jim doporučím relativně lehké, ale přesné cviky a ty stačí k tomu, aby se zbavili i dlouhodobějších bolestí.

Využívám toho, že mozek moc dobře ví, jaké svaly je nutné zapojit najednou ve stejný okamžik, aby se bolest v těle dostala pod kontrolu. Cviky fungují na principu vzájemných svalových souher, které nám jsou dány geneticky a vidíme je u kojenců. Vidíme je, když dítě pase koníčky v poloze na břiše, když se otáčí ze zad na bok a na bříško, nebo když leze po čtyřech. Tyto pohyby jim umožňuje zrání mozku, který zapojuje svaly v jejich důležité souhře.

Audioseriál

Ve své praxi den co den vidím, že pokud se člověk naučí vnímat pár důležitých detailů a zapojí správně svaly komplexně, zbavuje se bolesti. Svalové souhry nám jsou vlastní, jen je mozek zapomněl používat. Jsou v něm ale stále nastaveny. Nahrány. Pohybový vývoj a svalové souhry jsou v mozku naprogramované a je potřeba je v dospělosti pouze oprašovat a cvičit. Chráníme si tak sami náš pohybový systém.

Cvičení není o délce cvičení, ale právě o vzájemných souvislostech a cílených cvicích. V našem systému cvičení vám ukazuji, jak a které cviky dělat, aby vás záda již neomezovala v životě. Ze svých bohatých zkušeností vím, že pravidelná a cílená péče vám pomůže.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů